Milé deti! V novom školskom roku sme po prázdninách opäť začali s detskými sv. omšami, na ktoré vás všetkých srdečne pozývame: v Sabinove každú stredu o 18:30, hodinu pred sv. omšou je na fare v pastoračnej miestnosti nácvik spevu. V Jakubovanoch každý štvrtok a v Orkucanoch vždy v piatok.

Prvá „detská“ bola ešte na konci prázdnin na sviatok Mučeníckej smrti sv. Jána Krstiteľa, kedy sme si pripomenuli to, ako on dokázal aj život položiť za pravdu. Za domácu úlohu sme mali nakresliť erb mesta Sabinov, keďže sv. Ján je patrónom nášho mesta.

Na začiatku školského roka sme si povedali niečo o tom, ako máme využívať talenty, ktoré nám Boh dáva, ako máme spolupracovať s Božou milosťou. Na poslednej detskej sv. omši sme hovorili o Božej Láske, o ktorej hovorí aj sv. Pavol v Prvom liste Korinťanom (hymnus na lásku). Za domácu úlohu máme doplniť atribúty (vlastnosti) lásky. Keďže tento rok Sv. Otec vyhlásil za Rok sv. Pavla, tak aj v nasledujúcich detských sv. omšiach sa sústredíme na tohto svätca, na jeho obrátenie, misijné cesty a ohlasovanie Krista. Ešte raz srdečne pozývam všetky deti.