Prešovská športová hala sa v sobotu 27. septembra otriasala pod silnými strelami futbalových zanietencov. Arcidiecézne centrum pre mládež totiž organizovalo celodiecézny turnaj vo futbale.

Účasť bola naozaj veľká, a chuť zvíťaziť ešte väčšia. Zvlášť u tých, ktorí mali svoje prvenstvo po roku obhájiť. Sabinovské mužstvo sa na túto obhajobu aj zodpovedne pripravovalo poctivým tréningom niekoľko týždňov pred začiatkom turnaja. O tom, že to myslíme vážne, nasvedčovali aj prvé zápasy v skupine, ktoré sme, aj napriek silným súperom, zvládli úplne jednoznačne. Zo skupiny sme teda postúpili hneď z prvého miesta. Komplikácie však nastali vo vyraďovacích zápasoch. Zápas s farnosťou Nižná Šebastová bol skutočne dramatický, ale dokázali sme ho ustrážiť. Výsledok 3:2 hovorí za seba.

Prvé rozčarovanie prišlo v zápase s borcami z farnosti Prešov – Sekčov. Konečný výsledok 2:0 v prospech nášho súpera síce hovoril, že sme už skončili, ale naše úsilie zvíťaziť nás vyprovokovalo k podaniu protestu na adresu rozhodcu, ale aj k prešetreniu ostatných pravidiel. A oplatilo sa. Súper nedodržal podmienky a bol z ďalšieho účinkovania vyradený. Radosť z ďalšieho postupu na našej strane bola obrovská. Netušili sme, že vlastne aj posledná. Postarali sa o to chlapci z farnosti Košice – Juh.

Napriek veľkému odhodlaniu mužstva, a priam až živelnému povzbudzovaniu našich skalných fanúšikov, ktorí na tribúne určite nemali konkurenciu, sme sa tohto roku s diecéznym turnajom rozlúčili zo štvrtého miesta. Určite sa nemáme za čo hanbiť. Odviedli sme kus poctivej práce a ako tím sme spoločne prežívali víťazstvá aj prehry. A to sa cení. Veď o tom je futbal aj život.

foto
foto