Bol to len sen alebo sa to skutočne stalo??? Naozaj sme sa v tú sobotu 13. septembra stretli??? Desiatky futbalistiek z celého Slovenska vo farebných dresoch, s úsmevmi na tvárach a plné chuti hrať a vyhrať... Sny bývajú krásne, ale realita ešte krajšia, pretože ju prežívame všetci spolu. A náš dievčenský futbalový Turnaj Radosti alebo Malá Kamarátska Action, ktorý sa konal v sabinovskom saleziánskom stredisku, bola tá najúžasnejšia realita, akú si kto mohol vysnívať :)

S niektorými sme sa stretli už v piatok večer, ostatní dorazili v sobotu ráno. Mohli ste tu natrafiť na dievčatá z Michaloviec, Humenného, Banskej Bystrice, Bardejova a ako inak, aj zo Sabinova. A tiež na množstvo chalanov, ktorí si takú neobyčajnú akciu nemohli nechať ujsť. Omša s posolstvom od prezidenta saleziánskeho športu, slávnostné otvorenie spočívajúce v prestrihnutí dvoch zviazaných tenisiek a prvý futbalový zápas sa mohol začať.

Hrali sme odušu, tak ako sa patrí, a bolo to naozaj napínavé. V dvoch zápasoch sa rozhodlo až po penaltách. Naši mažoretkovia predvádzali obdivuhodné kreácie, najmä keď sa im pred posledným finálovým zápasom konečne podarilo uhádnuť, načo vlastne tie nastrihané sáčky s gumičkami asi slúžia. O bagety z bufetu bol veľký záujem a guláš bol tiež veľmi chutný, čo môže potvrdiť aj môj psík – poctivý dojedač, keďže sme dievčatá a až tak veľa toho nezjeme :)

Naša kameramanka, ktorá nemohla hrať v dôsledku pomliaždeného a rozštiepeného členka a natrhnutého svalu na nohe alebo niečoho v tom zmysle, tiež vzala svoju úlohu vážne. Bez kamery ani na krok.

A čo si o TRAMKE myslí istý nemenovaný, ale veľmi dobrý futbalista? „Bolo to skvelé. Mne sa to veľmi páčilo, pretože slečny boli fakt úžasné. Ja som bol normálne prekvapený, ony by to mohli normálne skúsiť - v Prešove je najbližší klub, kľudne by som odporúčal...“

Nakoniec putovnú tramku získali futbalistky z Michaloviec, ktoré sa prebojovali cez turnaj bez jedinej prehry. Zo strieborných a bronzových medailí sa tešili Bardejovčanky a Banskobystričanky. Ale tešili sme sa všetky a veríme, že tento malý začiatok raz bude mať svoje veľké pokračovanie :)

Konečné poradie futbalových „ženstiev“: 1.
FC ženy MASY (Michalovce) 2.
Hašlerky :) (Bardejov) 3.
FC VÍRUS (Banská Bystrica) 4.
FC Nam še nechce (Sabinov) 5.
FC Dze sce (Sabinov) 6.
Humeňačky (Humenné) 7.
Čočky :) (Bardejov)

PS: podpor aj ty dievčenský futbal – zaregistruj sa na stránke www.tramka.tym.sk